Mee Eters Verwijderen

 

Herkomst en verloop van acne vulgaris In de puberteit neemt de productie van mannelijke geslachtshormonen (androgenen) bij meisjes en jongens toe. De talgklieren worden daardoor gestimuleerd tot verhoogde productie van huidvet (talg). De gevoeligheid van de talgklieren voor de androgenen bepaalt de mate van talgproductie en is individueel verschillend. De vet, acne-gevoelige huid wordt meer dicht op het oppervlak dan normale of droge huid. Dit leidt ook tot een vernauwing van de talgkanalen. Als gevolg van de toenemende productie van talg en de vernauwing van de uitscheidingskanalen, is het voor de vetafscheiding moeilijk om zich af te scheiden en op te hopen - mee-eters ontwikkelen zich. Het resultaat is het beeld van een onzuivere huid, ook wel acne comedonica genoemd. De neiging tot acne lijkt erfelijk te zijn. Tijdens talgafbraak worden vrije vetzuren geproduceerd die het omringende weefsel irriteren, ontstekingen veroorzaken en de natuurlijke pH van het huidoppervlak aantasten. Dit maakt een onzuivere huid bijzonder vatbaar voor bacteriƫle infecties. Wanneer de verstopte talgkanalen (mee-eters) worden gekoloniseerd met bacteriƫn (bijvoorbeeld Propionibacterium acnes), worden puistjes gevormd.

Mee Eters Verwijderen

Acne papulo-pustulosa: papels en puisten Eerst verschijnen er rode knobbeltjes (papels) die zich uiteindelijk ook kunnen etteren en puisten worden. Deze manifestatie van acne wordt acne papulo-pustulosa genoemd. De ontsteking neemt af, afhankelijk van de ernst, na dagen of weken. Als de talgklieren erg gevoelig zijn voor de mannelijke geslachtshormonen, kan de acne niveaus bereiken die medische aandacht vereisen.

Mee Eters Verwijderen

Acne conglobata: geharde knooppunten De meest ernstige vorm van acne is acne conglobata. De papels en puisten ontwikkelen geharde knobbeltjes, die kunnen zuiveren en abcessen en fistels vormen. Het gaat om diepe weefselvernietiging, die bijna altijd littekens geneest. Deze littekens blijven bestaan, wat acne psychosociaal maakt bij adolescenten. Om deze reden is een tijdige en goede behandeling noodzakelijk, waarvan het primaire doel is om littekens te voorkomen. Acne inversa: de chronische haarwortelontsteking Niet te verwarren is de acne vulgaris met de conditie van acne-inversa. Dit is een ziekte op zich, die een chronische ontsteking van de haarwortels (haarzakjes) veroorzaakt.


1. Puisten Uitknijpen
2. Mee Eters Verwijderen
3. Mee Eters Verwijderen
4. Onderhuidse Puist
5. Puistjes Baby